Botiguers i restauradors posen “agents cívics” a patrullar per Barcelona

La Guàrdia Urbana clama en contra d’aquest servei de seguretat
Agents cívics
Agents cívics

Arriba l’estiu, la calor, els turistes, els carteristes i, per segon any, els cepats “agents cívics”… privats. Els veus caminar per la plaça Reial, una parella d’armaris musculosos enfundats en unes samarretres grogues en les quals s’hi llegeix amb claredat “Agents cívics”. Però no són personal de l’Ajuntament, sinó de l’empresa Blau Control Service. Una empresa de seguretat privada contractada per botiguers i restauradors de Ciutat Vella per dissuadir carteristes i lladres de la zona.

Ada Colau va deixar l’alcaldia amb un nou front obert amb la Guàrdia Urbana, i ara li tocarà assumir-ho: el tema de la seguretat privada als carrers de la ciutat. Els comerciants i restauradors, farts de la inseguretat, dels carteristes i dels lladres, s’han decidit a posar agents privats que patrullen els carrers.

Des del sindicat de l’administració pública CSIF, ja s’ha aixecat la veu d’alarma, al crit de “Colau privatitza la seguretat de Barcelona” i posen el dit a la llaga acusant l’alcaldesa dels comuns d’haver menystingut i retallat els efectius de la Guàrdia Urbana (GUB), responsable de la seguretat ciutadana: “És increïble que els comerciants hagin de recórrer a seguretat privada i que Colau hagi acceptat aquesta privatització, quan el que s’hauria de fer és dotar la GUB de més efectius per poder controlar el repunt d’inseguretat a la ciutat”, afirmen des del CSIF.

L’augment de la seguretat privada no va sol. Les empreses d’alarmes estan fent l’agost, mai millor dit, i la instal·lació de càmeres a les portes del comerços va en augment. “No em crec que l’Ajuntament digui que tot està bé, potser on viu la Colau tot està tranquil, però aquí dia sí i nit també intenten robar, per això he instal· lat càmeres de seguretat que apunten a la porta i al carrer”, afirma el Víctor, propietari d’una botiga de roba del carrer Tallers. Com ell, més d’una desena d’establiments, al mateix carrer, tenen càmeres i alarmes. “Jo no tinc res en contra dels patrulleros – com els anomena el Víctor–, almenys sembla que eviten la impunitat dels carteristes”. Torna la figura del sereno, privat i versió 2.0.

LLEGEIX L'ARTICLE COMPLET A L'EDICIÓ EN PAPER D'EL TRIANGLE D'AQUESTA SETMANA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides