Borrell cessa el cònsol a Edimburg

Després de dir que una Escòcia independent podria tornar a la Unió Europea sense fer cua
Josep Borrell

El Ministeri d'Exteriors del Govern de Pedro Sánchez ha cessat al cònsol general espanyol a Edimburg, Miguel Ángel Vecino, segons han confirmat a l'ACN fonts del ministeri. El cessament es produeix després que Vecino afirmés en una carta que si Escòcia aconseguia la independència, no hauria d'"esperar a la cua" per tornar a la Unió Europea (UE).

La missiva es va publicar a 'The National' i en ella el fins ara cònsol expressava la seva opinió, en la línia de la del ministre d'Exteriors en funcions, Josep Borrell, que va dir que en cas d'acord entre Londres i Edimburg per fer un referèndum, Madrid reconeixeria la nova Escòcia independent perquè no voldria ser "més papista que el Papa".

Vecino anava més enllà en negar que, després, i des de fora de la UE, una Escòcia independent hagués de posar-se "a la cua", per darrere d'estats com Turquia o Sèrbia. "L'entrada a la UE no depèn de cap manera d'esperar en una cua", assegurava el cònsol a la carta.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides