Torra invoca una “operació de país” pel fracàs del ‘pressing’ Colau

Maragall ha dit a l'alcaldessa en funcions que si accepta els vots de Valls, haurà d'"atenir-se a les conseqüències"
Ada Colau i Quim Torra
Ada Colau i Quim Torra

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha reaccionat invocant una "operació de país" i la "unitat estratègica" de l'independentisme contra la decisió de l'alcaldessa en funcions de Barcelona, Ada Colau, de presentar-se a una investidura. "Contra l’operació d’Estat, operació de país i unitat estratègica: alcaldes i governs independentistes", ha escrit a Twitter.

Torra emmarca el pas endavant dels comuns per formar un govern, així com el possible suport del PSC i Manuel Valls a Colau, en una "operació d'Estat" per evitar que la capital catalana tingui un alcalde independentista.

Sense descartar encara un govern tripartit d'esquerres amb el PSC i ERC que tenia com a prioritat, la direcció dels comuns ha proposat aquest dijous que Colau es presenti per revalidar l'alcaldia, una decisió que els comuns han de debatre aquest divendres.

​Colau tindria més suports d'altres forces polítiques en una investidura que el candidat d'ERC i guanyador de les eleccions, Ernest Maragall, el qual es va sumar a la pressió que ha exercit l'independentisme els darrers dies per impedir que Colau conservés l'alcaldia amb els vots de Valls i el PSC. En concret, li va dir que haurà d'"atenir-se a les conseqüències" si es presenta a la investidura amb el suport dels vots de Valls.

Abans, durant aquesta setmana. Maragall s'havia negat a seguir negociant fins que BComú no s'hagués decidit entre ell o Valls i el PSC.

“Malgrat el Pacte de la Casta a Barcelona sembla més proper que mai, que ningú dubti: no deixarem de lluitar”, ha manifestat el dirigent d’ERC Sergi Sabrià.

​El PSC, per la seva part, exigeix a Colau un acord de govern com a condició per votar-la en una investidura.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides