Cotarelo tanca el seu blog queixant-se també de l’independentisme

Explica la decisió retraient "manca de suport" i "malvolença" a "l'esfera pública catalana”, i culpa Rufián de prendre el pèl als 'indepes'
Cotarelo, en un acte de l'ANC
Cotarelo, en un acte de l'ANC

El politòleg i catedràtic Ramón Cotarelo, un dels principals referents processistes no nascuts a Catalunya, ha anunciat que tanca el seu blog, Palinuro. Cotarelo, que ha ocupat llocs simbòlics en llistes electorals d'ERC i de JxCat, diu que el blog li consumeix temps que "necessito per a tasques pròpies de creació".

Però, a més, relaciona l'abandonament de Palinuro amb un desencant amb el panorama mediàtic català: "com que no he trobat cap suport a l'esfera pública catalana, sinó el contrari, més malvolença que a l'espanyola, tanco Palinuro i que cadascú es busqui la vida". Cotarelo és columnista d'El Món i La República.

"La decisió estava presa dies abans que el portaveu d'ERC a Madrid [Gabriel Rufián], en companyia d'un ideòleg de Podem que va donar suport al 155, digués que ell no és sobiranista ni independentista i, suposo, el seu partit, tampoc. Però aquesta presa de pèl a milions de persones passades unes eleccions a les quals es va donar a entendre el contrari, l'ha accelerat", ha afegit.

Cotarelo diu que "cap intel·lectual espanyol o català, que jo sàpiga, ha fet res semblant" al seu blog, "una obra" de més d'una dècada que, com ell mateix destaca, ha dedicat "una atenció exclusiva, minuciosa, quotidiana, a la lluita de Catalunya per la independència".

A més, lamenta que se saquegen els seus escrits sense citar-lo com a autor i que es mira de silenciar-lo per part de la dreta, l'esquerra, l'independentisme i l'unionisme. "L'esfera pública és tan corrupta a Catalunya com a Espanya", denuncia referint-se a "fórmules i repartiments de partits", "endolls", "amiguismes" i "llistes negres", de les quals es presenta com a víctima perquè, segons assegura, no accepta "consignes partidistes".

Contra EL TRIANGLE
Darrerament, el politòleg ha tractat EL TRIANGLE de "brossa periodística espanyola" per una informació sobre els seus emoluments com a col·laborador de mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Cotarelo va reaccionar responent que no havia cobrat mai de la CCMA i que EL TRIANGLE no indicava les seves fonts, per bé que la peça, publicada a la secció Confidencial, citava com a font les dades que el portal de transparència de la CCMA publica sobre els col·laboradors de TV3 i Catalunya Ràdio.

A l'article on anuncia que tanca el blog, el politòleg madrileny hi torna contra EL TRIANGLE: "No he anat gairebé mai a les ràdios catalanes i escassíssimes vegades a TV3, però molta gent diu que em passo la vida al plató i, fins i tot, algun espavilat s'inventa que cobro no sé quants milers d'euros que mai he vist junts. I, au, a desmentir un brut atac personal per part dels qui troben lògic que qualsevol capsigrany espanyol cobri milionades per mentir".

"No plego. Canvi d'acció. Mai plegaré de la causa de Catalunya. Fins a la independència and beyond", ha aclarit a Twitter en resposta als seus seguidors.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides