El Barça s’enfronta a gairebé 50 milions de pèrdues si no ven jugadors a correcuita

La caiguda del ‘ticketing’ i l’estancament del màrqueting són crítics
La directiva del FC Barcelona té un estiu complicat al davant
La directiva del FC Barcelona té un estiu complicat al davant

Amb independència del balanç esportiu de la temporada, el FC Barcelona s’enfronta a un tancament de l’exercici econòmic molt complicat i arriscat per a la directiva de Josep Maria Bartomeu, ja que a un mes de la data del 30 juny, límit fiscal del club, les pèrdues estimades se situen en una xifra que voreja els 50 milions d’euros. Contra la previsió inicial d’uns beneficis d’11 milions, la situació resulta inquietant i complicada.

L’augment previst en les diferents partides ha topat amb situacions que no poden considerar-se alienes a les responsabilitats de la gestió, com és el cas del ticketing, que sembla haver caigut en la seva pròpia trampa. Incentivant d’una manera gairebé asfixiant el soci a utilitzar el Seient Lliure, la majoria ha recuperat el preu de l’abonament abans de l’últim terç final de la Lliga, deixant l’alliberament del seient sense atractiu ni rendibilitat. El resultat, com a conseqüència de la manca d’entrades per a la sucosa revenda oficial, ha estat d’un dràstic descens de taquillatge i l’adopció de mesures desesperades com l’expropiació de seients de manera unilateral per part del club d’aquelles localitats que ni utilitzen els titulars ni són posades a disposició mitjançant el Seient Lliure.

La patacada també se l’ha clavat el màrqueting, amb un objectiu pressupostari establert en 93 milions més, un 35% sobre els ingressos de la temporada 2017-18, fins a esdevenir el 37% dels recursos.

Encara que fos ambiciós, per aconseguir aquest objectiu també es va realitzar una inversió en talent i mitjans de l’ordre del 21% en personal executiu i de producció i del 20% en despeses de gestió. Cal tenir en compte, però, que per primera vegada el FC Barcelona assumia com a pròpia la totalitat de l’explotació del licensing, del marxandatge i de la Megastore Barça. Tot i que el departament al capdavant d’aquest desafiament ha complert les expectatives, la resta de l’àrea de màrqueting no ha avançat com calia. La fallida ha estat històrica.

LLEGEIX L'ARTICLE COMPLET A L'EDICIÓ EN PAPER D'EL TRIANGLE D'AQUESTA SETMANA​

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.