Bufetada d’Estrasburg a l’independentisme

El Tribunal de Drets Humans rebutja el recurs de JxSí i la CUP contra la decisió del Tribunal Constitucional que va prohibir el ple parlamentari on Puigdemont havia de valorar l'1-O
Forcadell, Puigdemont i Junqueras
Forcadell, Puigdemont i Junqueras

L'independentisme català ha rebut un fort revés aquest dimarts per part del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH), que ha desestimat la demanda que van presentar Carme Forcadell i Carles Puigdemont, juntament amb els diputats de Junts pel Sí i la CUP, contra la suspensió del ple parlamentari previst pel 9 d'octubre del 2017, decidida pel Tribunal Constitucional.

La resolució del TEDH considera inadmissible la demanda amb què l'independentisme va reaccionar contra la suspensió preventiva del ple on estava previst que l'aleshores president de la Generalitat, Carles Puigdemont, valorés els resultats de l'1-O, per bé que s'especulava que es podia declarar la independència de Catalunya.

El tribunal d'Estrasburg, a més, avala la decisió del Constitucional com a "necessària en una societat democràtica" per "mantenir la seguretat publica, la defensa de l'ordre i la protecció dels drets i llibertats alienes". Així mateix, descarta que s'hagi produït la vulneració dels drets a l'expressió, la reunió i la representació al·legada pels 76 denunciants.

En aquest sentit, el TEDH argumenta que la demanda és "manifestament infundada" esgrimint el fet que Puigdemont va comparèixer al Parlament el dia 10.

(Visited 80 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari