Què excita postelectoralment Gabriel Rufián?

Gabriel Rufián i Ernest Maragall
Gabriel Rufián i Ernest Maragall

La possibilitat d'un acord dels comuns amb el PSC i Manuel Valls, que impediria Ernest Maragall ser l'alcalde de Barcelona. El mediàtic diputat d'ERC ha reaccionat amb un atac preventiu contra els comuns davant d'aquesta perspectiva, citada a Twitter per Raimundo Viejo, diputat de Podem al Congrés i membre de BComú, i per Joaquim Coll, historiador i exvicepresident de Societat Civil Catalana.

Viejo considera que "la responsabilitat de BComú avui comportaria proposar al PSC un acord de legislatura, amb Ada Colau d'alcaldessa, que oferís a Collboni una participació proporcional a les seves 8 regidories i busqués el suport puntual de Valls per a la investidura".

Per la seva part, Coll s'ha fet ressò del fet que, a la xarxa, "des de l'entorn dels comuns, circula la idea de fer alcalde el sociòleg Joan Subirats, número 2 d'Ada Colau, amb els vots dels socialistes i de Manuel Valls en primera votació". "Difícil, però potser no impossible", troba. De Subirats ha valorat que "mai s'ha posicionat al costat de l'independentisme" y "que és molt més a prop de Rabell i Coscubiela, podria ser una bona opció".

Rufián descriu el plantejament d'aquesta entesa a tres com una "petició del sector més ideològicament supremacista del pseudoprogressisme espanyol de saló" que, segons ell, "reflecteix com res la deriva d'una cúpula que venia a canviar-ho tot i que ha acabat traint en temps rècord els seus votant i militants". "D'assaltar el cel a pidolar a Cs", ha resumit.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari