Sense classe a escoles i instituts

El conseller Josep Bargalló diu que no té recursos per fer front a les reivindicacions dels sindicats de mestres
Manifestació dels mestres i professors d'escoles i instituts a Barcel
Manifestació dels mestres i professors d'escoles i instituts a Barcelona

Els professors d’escoles i instituts catalans han estat cridats, avui, a una vaga per part de tots els sindicats del sector educatiu. Reclamen que es reverteixin les retallades que va imposar el govern d’Artur Mas, el 2010, que es torni a les 18 i 23 hores lectives setmanals a secundària i primària, que es millorin les ‘ratios’ entre mestres i alumnes i que augmenti la inversió, entre d’altres qüestions.

El conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, ha qualificat les reivindicacions dels mestres de “justes i legítimes” però afirma que no les pot satisfer perquè el Parlament no ha aprovat els nous pressupostos de la Generalitat. Aquests pressupostos preveien una partida de 240 milions addicionals pel departament d’Ensenyament. Els sindicats recorden que el pressupost d’aquest departament és inferior ara que fa 9 anys. Des d’aleshores el nombre d’alumnes s’ha incrementat en 62.939 mentre que només hi ha 329 docents més.

Els serveis mínims preveuen que hi hagi un membre de l’equip directiu a cada centre i un docent per cada quatre aules infantils i de primària. A més de la vaga hi ha convocades concentracions al llarg del dia a les grans ciutats. A Barcelona, aquesta concentració es fa a la plaça Universitat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides