El marro que pot portar Puigdemont davant la justícia espanyola

Hisenda remetrà un informe a Bèlgica per reclamar l'expresident per una operació presumptament irregular de la seva etapa com a alcalde de Girona
Carles Puigdemont, intervenint en un acte de campanya de JxCat
Carles Puigdemont, intervenint en un acte de campanya de JxCat

La Intervenció General de l'Estat (IGAE) està preparant un informe sobre la presumpta comissió de delictes de prevaricació i malversació de fons públics per part de Carles Puigdemont durant la seva etapa com a alcalde de Girona (2011-2016), segons ha publicat El Confidencial aquest cap de setmana.

La investigació se centra en la compra per 3,9 milions d'euros de la col·lecció d'art del crític Santos Torroella, una operació suposadament irregular a la qual se sospita que el consistori hauria destinat fons del contracte municipal de l'aigua.

La novetat més remarcable que assenyala aquesta informació no és el cas en si, del qual se sabia que Hisenda va elaborar un informe que confirmava irregularitats denunciades per la CUP en la querella que aquesta formació va presentar el 2016. Fonts del cas citades per El Confidencial apunten que l'IGAE atribueix a Puigdemont prevaricació i malversació, tipus penals pels quals Bèlgica no podria denegar el lliurament de l'expresident català i líder de JxCat a les autoritats espanyoles.

A més, aquesta informació planteja que, arran de l'afer de la col·lecció d'art, el Jutjat d'Instrucció número 2 de Girona podria demanar l'extradició de Puigdemont i que en arribar l'expresident a Espanya també podria ser novament acusat dels delictes de rebel·lió i malversació que se l'imputaven en el marc de la causa sobre el procés.

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari