ERC condiciona el seu suport a Iceta a l’aturada del judici

Sabrià planteja que es tombi el suplicatori remès a les Corts a canvi de facilitar que el socialista presideixi el Senat
Sabrià, atenent els mitjans
Sabrià, atenent els mitjans

El president del grup parlamentari d'ERC, Sergi Sabrià, ha condicionat el suport perquè Miquel Iceta esdevingui president del Senat al fet que el PSOE aturi el judici als dirigents del procés, que té lloc al Tribunal Suprem. De fet, ha apuntat que Iceta "té a la mà que s'acabi la vergonya".

Sabrià indica que "una de les primeres coses que passaran al Senat serà votar el suplicatori dels que avui són diputats i senadors electes" i que "tombar el suplicatori suposaria la llibertat d'aquestes persones i la fi del judici". "Ens agradaria saber quina serà la posició del PSOE", ha afegit.

El dirigent d'ERC ha expressat malestar amb el PSOE, que per enllestir el tràmit d'enviar Iceta al Senat depèn de la substitució de l'expresident José Montilla per Iceta com a senador per designació de la cambra catalana.

"El que demanem és que hi ha una obligació de seure i de parlar. I el primer que trobem és que no se'ns convida a les converses inicials i que es dóna per fet que regalarà els seus vots", ha lamentat Sabrià.

D'altra banda, considera que els socialistes "ja tenen els vots necessaris per tirar aquesta proposta endavant i que en aquests vots no compten els d'ERC". El seu partit, assegura, "no pot supeditar en cap cas les institucions catalanes al repartiment de cadires que pretén el PSOE".

"El Parlament de Catalunya té sobirania per aplicar el seu reglament i no hi ha cap urgència per nomenar els senadors", havia manifestat, per la seva part, la portaveu adjunta de JxCat, Gemma Geis.

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari