Puigdemont considera “inqüestionable” i “exemplar” De Gispert

S'alinea amb el govern, però també troba que si l’expresidenta del Parlament no hagués posat la Creu a disposició de Torra, "no hi hauria res a discutir"
Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

L'expresident de la Generalitat i candidat de Junts per Catalunya a les eleccions europees, Carles Puigdemont, ha elogiat reiteradament l'expresidenta del Parlament Núria de Gispert, que ha posat a disposició del govern català la concessió de la Creu de Sant Jordi, una distinció que va aixecar polèmica en ser anunciada la setmana passada.

En concret, en una entrevista a RAC1, ha dit que De Gispert ha tingut "una trajectòria honorable", "exemplar" i "inqüestionable" com a presidenta de la cambra catalana i com a representant dels valors demòcrata-cristians, per bé que també ha indicat que va cometre "un error" que "ha assumit". Troba que "se li ha fet pagar molt alt". També ha destacat que ha tingut una "actitud honorable" pel fet de posar la Creu a disposició del govern.

Pel que fa a la decisió de Torra de retirar la concessió a De Gispert, Puigdemont diu que hauria fet el mateix. Preguntat si, tuits a banda, Puigdemont considera que a De Gispert, per la seva trajectòria com a presidenta del Parlament, el govern li hauria d'haver mantingut en qualsevol cas la distinció, de manera similar al que va fer Espanya amb Gregorio Peces-Barba, que té la condecoració amb l'Ordre d'Isabel la Catòlica tot i ser autor de declaracions polèmiques, l'expresident català ha indicat que "tant de bo el senyor Peces-Barba tingués la qualitat moral de la Núria de Gispert", poc abans d'afegir que "no m'interessa comparar-me amb què fan els altres".

"Hem de tenir una actitud diferent", ha respost desmarcant-se dels intercanvis d'insults, tot afegint que si De Gispert -que n'és procliu a Twitter– no hagués posat la distinció a disposició del govern, "no hi hauria res a discutir". "Nosaltres decidim una via pròpia de fer les coses d'aquest tipus", ha manifestat sobre la decisió i les explicacions de De Gispert, que troba que "enriqueix el debat". "Crec que res del que ha passat taca el seu compromís amb la política", l'ha defensada a ella i els seus "valors". 

"A vegades piulo coses que no s'haurien de repiular" i "se'ns en va una mica la mà", ha admès Puigdemont per la seva part sobre l'ús de Twitter.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides