La Generalitat demana més presó que la fiscalia pels aldarulls de la investidura de Puigdemont

Alerta Solidària acusa el govern català de voler condemnar els qui es mobilitzen "seguint les seves consignes"
Aldarulls a la Ciutadella al gener del 2018

Els serveis jurídics de la Generalitat han demanat una pena de presó de tres anys i deu mesos contra un jove, veí de Solsona, al qui acusen de desordres públics i atemptat contra l'autoritat que hauria comès durant els aldarulls que hi va haver al Parc de la Ciutadella de Barcelona, arran de la investidura fallida de Carles Puigdemont, el 30 de gener del 2018. Es dona la circumstància que la fiscalia demana una pena més baixa, en concret tres anys de presó, pels mateixos delictes, segons ha avançat l'ACN.

L'organitzaciçó de l'esquerra independentista, Alerta Solidària, ha carregat contra l'executiu de Quim Torra afirmant que des del seu govern "no només no s'ha restituït el Govern, sinó que a més es pretén portar a presó aquells que van mobilitzar-se seguint les seves consignes".

 Des d'Alerta Solidària, en el comunicat que ha fet públic, afirmen que "és el món al revés capitanejat pels qui no han sabut adreçar-se ni un sol moment a la ciutadania amb la sinceritat i transparència que el moment reclama", afegitn que "és l'evidència del pas del govern efectiu al govern repressiu".

El comunicat acaba dient que "no deixarem mai soles les persones que havent defensat les institucions i llibertats catalanes es troben al punt de mira del sistema repressiu espanyol, menat per jutges de Madrid o funcionaris submisos al poder central com el Conseller (Miquel) Buch o el President Torra".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides