Jordi Jané: “Els Mossos hi són per complir la llei, ningú ho va discutir”

L'exconseller d'Interior assegura que l'objectiu del Govern era treballar per un referèndum pactat
Jordi Jané

Aquest dimarts de Sant Jordi s'ha reprès el judici del procés després de la Setmana Santa, amb una desena de testimonis citats. Entre ells, alguns dels consellers de l'expresident Carles Puigdemont que van plegar abans del referèndum. Un d'ells és Jordi Jané, que va precedir Joaquim Forn a Interior. 

Jané va plegar el juliol del 2017 i ha assegurat que en cap moment es va plantejar que els Mossos se saltessin la llei.

"En tot moment el president, el vicepresident i tots els consellers van respectar que els Mossos hi són per complir la llei i fer-la complir. Aquesta dependència funcional es tenia molt clara al govern del qual vaig formar part. Mai ningú no la va discutir", ha afirmat l'exconseller davant del Tribunal Suprem.

Jané també ha volgut deixar clar que, mentre ell va formar part del Govern, l'objectiu era treballar per un referèndum acordat amb l'Estat.

"S'havia manifestat per part de dirigents de la Generalitat, la necessitat d'arribar a un pacte o a algun tipus d'acord, encara que hi hagués un replantejament de calendaris o fórmules. Pensava que al final s'arribaria a algun tipus de solució acordada", ha lamentat Jané.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides