Es viralitza un mapa dels delictes a Barcelona

Un executiu irlandès, fart de patir robatoris a la ciutat, crea un mapa d'on es produeixen i quin son els delictes més comuns a la ciutat
La delinqüència a Barcelona és noticia habitual a la premsa estrangera

"A la meva parella i a mi ens van atacar a Plaça Sant Jaume, divendres a la nit", "he estat víctima de sis actes criminals en els darrers quatre anys a Barcelona", "m'acaben de fer una estrebada al carrer i m'han robat la bossa", "em van assaltar sexualment a la porta de l'hotel"… les denúncies per inseguretat a Barcelona es multipliquen per centenars, tant que un executiu irlandès, A.G, n'ha fet el Barcelona Crime Map, és a dir, el mapa de crim a Barcelona. Un mapa on line i interactiu on es pot seguir el rastre de les agressions, robatoris i actes delictius a la ciutat. La viralitat del mapa no s'ha fet esperar i una pàgina a facebook, Barcelona Residents Against Robbery, integrada per una majoria de ciutadans estrangers, l'ha penjat a la seva xarxa, corrent com la pólvora, en qüestió de minuts per la resta de xarxes socials.

El mapa, que de moment només pot ser modificat pel seu creador, ja hi compta amb 67 delictes violents i Ciutat Vella torna a estar al centre de l'huracà, confirmant-se com el barri més violent i on més delictes es produeixen. Els barris de Poble Sec i Sants s'alcen amb el segon i el tercer lloc d'aquest poc afalagador podi. Furts, estrebades de bosses i robatoris de rellotges o mòbils són, potser els més freqüents, però augmenten les agressions sexuals i les baralles entre bandes per aconseguir "territori" on vendre drogues o controlar els robatoris. Pels ciutadans està clar, i així ho reflecteix el Baròmetre de la Ciutat, la inseguretat ciutadana ja és el primer problema de Barcelona.

L'agressió sexual patida per una dona el passat 20 d'abril a la zona de Drassanes torna a posar Barcelona al punt de mira pel que fa a la inseguretat ciutadana. Una brutal agressió que l'ha fet tornar a molts diaris internacionals com The Guardian, Liberation o fins i tot la BBC, alertant del perill del creixement de la violència a la ciutat. Els veïns del Raval encara es fan creus que les reiterades denúncies que havien interposat contra el presumpte violador caiguessin en un sac sense fons, "vam denunciar les actituds violentes de l'individu, que dies abans havia provocat un incendi i es va encarar amb Guàrdia Urbana i els mateixos veïns", afirma en un comunicat Ivan Rivera, portaveu de l'associació de veïns Illa Robadors, "la situació del Raval és alarmant, però casos com aquest s'haurien pogut evitar si hi hagués un major control policial".

Una setmana abans de cometre el delicte, el presumpte violador, un home de 32 anys d'origen magrebí amb problemes psicològics, va arrencar el cablejat d'una façana, es va barallar amb uns veïns del carrer Robadors i va provocar un incendi al cremar, primer unes bústies i després un matalàs en un edifici, "vivim en una situació de violència constant, i des de l'Ajuntament fan oïdes sordes", es queixa Vila. El consistori barceloní, sota el comandament de Colau, ha retallat i gairebé escapçat la Guàrdia Urbana, limitant una bona part de les seves funcions, al mateix temps que reclama als mossos una major presència. Les crítiques a la deixadesa municipal en matèria de seguretat ciutadana són el run run de la campanya electoral que s'està dirimint als carrers i on el Raval té molt a dir.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides