Insten els redactors de Catalunya Ràdio i Tv3 a controlar les seves opinions a les xarxes socials

Els Comitès Professionals demanen als treballadors dels mitjans públics un comportament ètic que ells no tenen
Treballadors de Tv3
Treballadors de Tv3

Els redactors de Catalunya Ràdio y Tv3 van rebre un correu electrònic abans de l’inici de la campanya electoral en què se’ls recordava que cal que siguin “curosos amb la nostra pròpia imatge com a periodistes creïbles, imparcials i objectius”. En el correu, enviat pel Comitè Professional de l’empresa i que té com a assumpte “La responsabilitat en l’ús de les xarxes socials” s’especifica que aquesta actitud s’ha de mantenir “no només ara, que s’acosta un període electoral, sinó en tot moment”.

En el mail s’hi recorda que “el Llibre d’Estil de la CCMA ens demana que evitem adoptar posicions en relació amb debats polítics i socials quan, per la feina que desenvolupem, pugui quedar compromesa la nostra imparcialitat”. “Però aquests aspectes no s’avaluen només a partir de les nostres peces, guions o transmissions. El nostre comportament en l’àmbit privat i públic també hi compta. I estem parlant, sobretot, de les xarxes socials, que són públiques, tot i que alguns considereu que els vostres comptes són privats i que, per tant, podeu fer-hi el que considereu oportú”, s’hi llegeix.

I continua: “Des del nostre punt de vista, només tenim una identitat digital. Per això, per molt que en la descripció dels perfils dels nostres comptes diguem que el que hi diem són opinions personals i prou, encara que no esmentem l’empresa per la qual treballem, si en fem un mal ús ens afecta a tots, malmet la nostra imatge i perjudica directament la feina dels nostres companys que estan cobrint aquell tema sobre el qual ens estem pronunciant. Per tant, us animem a revisar els vostres perfils, que penseu en les xarxes socials com un mitjà més de comunicació professional, que evitem al màxim posicionar-nos-hi sobre temes d’actualitat i, evidentment, que no hi aboquem cap mena de desqualificació”.

Tot seguit fa una reflexió sobre la col·lisió entre la llibertat d’expressió dels periodistes dels mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i el fet de treballar per empreses de comunicació públics i arriba a la conclusió que “els nostres interessos, opinions o ideologies no poden passar per sobre de l'ètica de la nostra professió, de l’organització on treballem o de la societat on vivim”.

Els autors del correu es mostren comprensius amb el neguit que pot produir en els redactors no poder expressar-se amb llibertat a les xarxes socials, perquè “som conscients que estem vivint un moment històric i que ens hi sentim interpel·lats contínuament com a persones” però acaben afirmant que “com a professionals de la informació que som” millor no precipitar-se a l’hora de publicar missatges sectaris a les xarxes socials.

Molts redactors fan cas omís d’aquestes instruccions als seus perfils de twitter, inclosos diversos membres dels propis comitès professionals i el president del de Tv3, Lluís Caelles.

 

 

 

 

  

(Visited 31 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari