La Junta Electoral deixa en suspens el debat a cinc per la presència de Vox

L'organisme comunica a Atresmedia que ha de buscar un format alternatiu
Santiago Abascal

El gran debat de la campanya de les eleccions espanyoles, el que havia anunciat Atresmedia per al dimarts vinent, amb presència dels principals candidats a la Moncloa, corre el greu perill de no celebrar-se. Almenys, amb el format anunciat, que incloïa Vox, després que la Junta Electoral Central (JEC) hagi decidit comunicar a la cadena que ha de buscar un format alternatiu sense el partit ultra.

La JEC ha pres aquesta decisió en el ple que ha mantingut dimarts, durant el recés del migdia al judici de l'1-O al Suprem -alguns dels jutges que integren l'organisme electoral formen part també del tribunal que jutja els dirigents independentistes-.

La decisió s'hauria pres en resposta a recursos de JxCat, PNB i Coalició Canària, partits que sí que van obtenir representació parlamentària en els anteriors comicis espanyols, a diferència de Vox.

Després de conèixer-se la decisió, justament alguns d'aquests partits han demanat assistir al debat. És el cas de Jxcat, i també d'ERC. Els republicans, a més han presentat una petició a la Junta Electoral perquè sigui el seu candidat, Oriol Junqueras -empresonat a Soto del Real- qui participi en el debat.

El debat ara en suspens contemplava la participació de cinc candidats: Pedro Sánchez (PSOE), Pablo Casado (PP), Albert Rivera (Cs), Pablo Iglesias (Podem) i Santiago Abascal (Vox).

Aquest és l'únic debat en què havia acceptat participar Sánchez, que havia rebutjat un cara a cara amb Casado, i havia esquivat un debat a quatre sense Abascal a TVE.

(Visited 24 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari