Puigdemont desautoritza els presos i exigeix referèndum a Sánchez

L'expresident demana també, des de Waterloo, com a condició la fi de la "repressió"
Carles Puigdemont i Laura Borràs a Waterloo

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, demana que Pedro Sánchez reconegui el referèndum i els presos i exiliats com a interlocutors, com a condició per poder pactar una investidura després del 28-A.

Puigdemont ha afirmat, aclarint la confusió de les últimes hores sobre les línies vermelles de JxCat, que "per respectar el dret a l'autodeterminació cal que no el neguin".

"La condició indispensable per seure en una taula és que no t'ofeguin. Si volen dialogar, demanem el reconeixement que som uns actors legítims, democràtics que defensem coses legítimes, no violentes enquadrades en el marc dels drets humans", ha dit.

Aquestes declaracions arriben un dia després que els candidats de JxCat presos pel judici del procés hagin defensat en un article a La Vanguardia una postura flexible que faciliti la investidura de Pere Sánchez. L'expresident desautoritza l'escrit i avala les tesis defensades per la número dos de la llista, Laura Borràs.

Puigdemont també ha reclamat posar fi "d'una punyetera vegada" al que ha definit com a "repressió" contra líders polítics i cívics del sobiranisme.

D'altra banda, l'expresident ha avalat les crítiques del cap de llista de JxCat i president de la Crida, Jordi Sànchez, contra ERC, per no haver acceptat una única llista electoral entre les dues forces. Segons Puigdemont, Sànchez té autoritat per formular aquesta crítica.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides