Boicot a l’Exèrcit en el Saló de l’Ensenyament de Barcelona

Agents dels Mossos han desplegat un cordó de seguretat per protegir l'estand de les forces armades
Protestes al Saló de l'Ensenyament per l'exércit

La inauguració del Saló de l'Ensenyament ha tornat a generar polèmica per la presència de l'exèrcit. La CUP ha demanat al Govern i a l'Ajuntament de Barcelona que respectin els acords presos per vetar la presència de les forces armades al saló.

Els cupaires fan referència a la llei de foment de la pau de 2003, a una moció aprovada al Parlament el 2016 i a l'acord del plenari de l'ajuntament del febrer del 2016.

Un grup de manifestants ha irromput Saló per protestar contra la presència de l'exèrcit. Agents dels Mossos d'Esquadra s'han vist obligats a desplegar un cordó de seguretat per protegir l'estand de les forces armades.

Així, membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) i de la CUP han secundat la protesta, que ha estat convocada per l'organització Desmilitaritzem l'educació.

Els agents han contingut els manifestants, que han escenificat la seva protesta amb crits de "fora l'Exèrcit de l'escola!" i "hi ha un estand tacat de sang".

Aquesta no és la primera vegada que manifestants es planten al Saló de l'Ensenyament per protestar contra la presència dels militars. L'any passat, mig centenar de persones també van desplegar una pancarta davant el seu expositor per criticar que "les armes maten".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides