El Síndic recomana a Quim Torra que tregui els llaços grocs

En un informe que el Govern considera vinculant, Ribó assenyala que cal retirar-los de "forma excepcional"
La pancarta amb el llaç groc a la Generalitat

El Síndic recomana a la Generalitat que retiri els llaços grocs dels edificis públics "de forma excepcional" durant el període electoral. Rafael Ribó ho ha dit a la roda de premsa que s'ha convocat aquesta tarda per pronunciar-se sobre la polèmica dels llaços grocs i estelades als edificis de la Generalitat.

De moment, el president Quim Torra s'ha negat a retirar-los en espera de conèixer, precisament, l'opinió del Síndic.

Segons Ribó, es tracta d'una mesura temporal i que només ha de tenir vigència durant el període electoral. Assegura que coincideix amb l'argumentari de la Junta Electoral, que apel·la a la necessitat de preservar escrupolosament la neutralitat ideològica durant el període previ a les eleccions.

Faltarà veure, per tant, què farà Quim Torra després de la recomanació del Síndic.

Abans de saber l'opinió del Síndic, la Junta Electoral ha anunciat que es reunirà aquest dijous a les cinc de la tarda per decidir com respon a l'incompliment.

Una polèmica que ha centrat el debat a la sessió de control del Parlament. Torra se les ha tingut amb Inés Arrimadas, quan la líder de l'oposició l'ha acusat d'amagar-se darrere dels consellers i del Síndic.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides