Contra qui apunten les tensions internes a la Federació Catalana de Futbol?

Joan Soteras, amb el president Quim Torra
Joan Soteras, amb el president Quim Torra

La situació creixent de crisi a la Federació Catalana de Futbol (FCF) ha entrat en una escalada després que el president de la Federació Espanyola, Luis Rubiales, expulsés literalment al seu vicepresident econòmic, Andreu Subies, fa poc més d'una setmana.

Ara, l'ombra de la corrupció comença a afectar el seu successor en la catalana, Joan Soteras, qui gestiona seguint les instruccions personals i directes de Subies en una federació on ningú discuteix que Soteras és un president interposat que consulta totes les decisions amb els executius i assessors de confiança que Subies ha mantingut en el càrrec per assegurar-se el ple control i efectiu de la situació, per sobre de la mateixa junta.

La demostració més evident, ja denunciada per alguns clubs que s'han desmarcat clarament de la tirania federativa de Subies-Soteras, rau en el sospitós proteccionisme a l'expresident, investigat per greus delictes econòmics contra la mateixa federació i la mutualitat de futbolistes. La Federació Catalana, tot i les proves cada vegada més concloents que sustenten les irregularitats, segueix negant-se a fer un pas endavant en la defensa dels seus interessos patrimonials i financers que, en definitiva, són els interessos dels clubs.

Davant d'aquesta situació insòlita en la qual la FCF, presumptament perjudicada pel desviament de fons a benefici particular de directius, s'oposa a reclamar els danys -i, al contrari, fins i tot ha intentat finançar la defensa dels investigats-, una sèrie de clubs ha enviat ja escrits sol·licitant explicacions, aclariments i assumpció de responsabilitats.

El següent pas, ja que la rigidesa federativa obeeix al fet que Joan Soteras i la seva junta directiva estan lligats de peus i mans per Andreu Subies i es neguen a respondre i a donar la cara, serà inevitablement la petició de dimissió de Soteras. Des del punt de vista legal, la postura passiva de l'actual junta directiva comença a ser insostenible i pot ser que de complicitat, encobriment i de culpabilitat en el cas que s'acabin exigint comptes davant els tribunals.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides