El Suprem permet a Santi Vidal reprendre la carrera judicial

L’exsenador d’ERC ha de tornar a concursar si vol obtenir una plaça
Santiago Vidal
Santiago Vidal

Santiago Vidal, el jutge que va ser apartat de la carrera judicial pel Consell General del Poder Judicial (CGPJ) per haver participat en l’elaboració d’una Constitució catalana, podrà tornar a exercir de jutge després que el Tribunal Suprem hagi admès el seu recurs i hagi reconegut el seu dret a reingressar a la carrera. Aquest exsenador d’ERC, però, no podrà recuperar el lloc que ocupava a l’Audiència de Barcelona i haurà de superar un concurs per obtenir una plaça.

El Suprem ha estimat parcialment el recurs de Vidal, de manera que ha quedat anul·lada la decisió del CGPJ amb què, el març del 2018, va denegar el reingrés a Vidal després de la suspensió de sou i feina de tres anys imposada per la seva participació en la redacció de l'esborrany d’una Constitució catalana, que es va considerar una falta molt greu.

La denegació del reingrés s’havia decidit a partir de l’article 367.1 de la Llei Orgànica del Poder Judicial, que el Tribunal Constitucional va declarar inconstitucional.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides