Puigdemont hi torna amb l’expectativa del retorn

L'expresident diu que tornarà a Catalunya si rep l'acta d'eurodiputat i que estudia com rebre-la evitant Madrid
Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha tornat a conrear l'expectativa del seu retorn a Catalunya, com ja va fer la seva candidatura a les eleccions al Parlament del 21 de desembre del 2017.

En aquest cas, en una entrevista concedida a RAC1, ha manifestat que si aconsegueix l'acta d'eurodiputat, tindrà "immunitat al territori europeu" atorgada pel Parlament Europeu, i que en aquest cas tornarà a Catalunya. El lliurament de l'acta depèn, amb la llei espanyola a la mà, de la Junta Electoral Central, la seu de la qual es troba al Congrés dels Diputats. L'expresident seria detingut si tornés a Espanya.

Puigdemont diu que "no necessàriament he de passar per Madrid a recollir l'acta”, que està estudiant "alternatives" que no depenguin de Madrid, i que el seu retorn com a eurodiputat es produiria tret que "l'Estat espanyol vulgui violar els drets de la Unió Europea". Ha afegit que, en aquest cas, Espanya s'arriscaria a l'expulsió de la Unió.

A més, ha manifestat que li ha passat pel cap la possibilitat de tornar i que el detinguessin com a president de la Generalitat.

Del PDECat ha dit que no ha estat liquidat per Junts per Catalunya (JxCat), sinó que s'"ha anat enfortint" amb les darreres decisions. De JxCat, formació que associat amb la moderació, ha dit que no ha liquidat el PDECat ni ho pretén. "L'esperit de la nova Convergència continua i més viu que mai", assegura.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides