La terminal satèl·lit del Prat estarà llesta abans del 2026

Aena
Aena

El president d'Aena, Maurici Lucena, ha anunciat que les obres de la terminal satèl·lit de l'Aeroport Josep Tarradellas-Barcelona-El Prat començaran entre el 2021 i el 2022. L'objectiu és que la nova instal·lació, pensada sobretot per a rutes intercontinentals, estigui llesta abans del 2026.

L'anunci de Maurici Lucena ha ratificat el calendari presentat fa un any per l'aleshores ministre de Foment, Íñigo de la Serna, en la trobada del Cercle Financer organitzada per la Societat Econòmica Barcelonina Amics del País a la sala d'actes de la seu de la Caixa a la Diagonal de Barcelona.

Lucena ha explicat que és el Consell d'Administració d'Aena qui aprova l'inici del projecte que donarà pas a la terminal satèl·lit, que connectarà amb tren amb la T1. La nova instal·lació ha de permetre augmentar la capacitat de l'aeroport barceloní, que va tancar l'any passat amb més de 50 milions de passatgers i té el seu límit actual en 55 milions.

L'habilitació d'una terminal satèl·lit és una idea que ve des de lluny i que va quedar aturada amb l'arribada de la crisi econòmica, fins que De la Serna la va recuperar en plena vigència de l'article 155 de la Constitució a Catalunya.

El projecte que es va presentar llavors suposava la incorporació de 17 llocs d'estacionament amb capacitat per a albergar naus de gran grandària, les que s'usen en els vols de llarg abast, que són els que es volen potenciar des del complex aeroportuari del Prat.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides