La Fiscalia investiga els tuits contra Del Toro

Perfils ‘indepes’ denigren la funcionària judicial que va participar en l'escorcoll del 20-S i difonen la seva foto
Els Fiscals, durant el judici sobre el procés
Els Fiscals, durant el judici sobre el procés

La Fiscalia ha endegat una investigació sobre els missatges difosos en xarxes socials contra Montserrat del Toro, la lletrada del Jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona que va participar en l'escorcoll de la conselleria d'Economia el 20 de setembre del 2017. L'allau de comentaris denigrants des de l’independentisme s’ha desfermat a partir de la declaració d'aquesta funcionària judicial aquest dimecres, en el marc de la causa sobre el procés que s'està jutjant al Tribunal Suprem.

La foto de Del Toro, que va declarar com a testimoni evitant mostrar la seva imatge, ha circulat per la xarxa les darreres hores. El fiscal en cap de Catalunya, Francisco Bañeres, ha atribuït a "determinades persones i col·lectius radicals" la publicació de la imatge, així com missatges "de naturalesa ofensiva i vexatòria" i alguns que "inciten" a la violència. L'ordre de la Fiscalia insta els Mossos d'Esquadra a identificar els autors dels missatges i a fer-los declarar com a investigats. 

Tuits denigrants a banda, la versió dels fets exposada per Del Toro al Suprem ha estat objecte de befa per part de destacats comunicadors favorables a l'independentisme. La funcionària judicial, per la seva part, va declarar que va sentir "por" en veure la gent que es va acumular davant la porta de la conselleria el 20 de setembre del 2017 i que va necessitar ajuda del jutge que l'havia enviat i dels Mossos per poder marxar a través d'un teatre contigu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides