Montoro: “No hi havia possibilitat de fer el referèndum amb diner públic”

L'exministre d'Hisenda admet però que la Generalitat va poder haver "defraudat o enganyat"
Cristóbal Montoro

L'exministre d'Hisenda Cristóbal Montoro assegura que els comptes de la Generalitat estaven sota control però que davant l'anunci del referèndum va veure indicis de prevaricació i d'utilització de recursos públics.

Montoro ha matisat les declaracions que va pronunciar en una entrevista al diari El Mundo -el 16 d'abril de 2018-, en les quals raonava que no sabia "com es va pagar" la votació de l'1 d'octubre. "No va ser amb diners públics", va expressar en aquell moment.

Aquest dimecres, davant el tribunal, Montoro ha recordat que en l'entrevista no es referia ni a la publicitat institucional ni al material electoral utilitzat a la votació. Tanmateix, ha expressat que "l'autoritat convocant" -la Generalitat- "no tenia pressupost" per organitzar i desplegar el referèndum.

Ha relatat que l'estiu del 2017 ja es va incrementar el control sobre els comptes de la Generalitat, que van passar a ser setmanals. També ha descrit que, després del 6 i 7 de setembre -data del debat parlamentari sobre les lleis de desconnexió a Barcelona-, Oriol Junqueras li va enviar una carta en la qual detallava que se sentia "deslligat" de continuar informant de l'actuació pressupostària de la Generalitat.

"La decisió no va ser respondre la carta sinó prendre una nova mesura. Es va establir un control absolut. Vam substituir la pròpia administració autonòmica", ha recalcat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides