Hi ha un pacte postelectoral ja entre Ernest Maragall i Ada Colau?

Ernest Maragall
Ernest Maragall

Entre certs sectors sobiranistes s’està convençut que Ernest Maragall i Ada Colau ja tenen perfilat un pacte de govern posterior a les eleccions municipals del 26 de maig. Per ERC, seria una fórmula per canviar de socis i apostar per un govern d’esquerres a Barcelona. Pels Comuns, per la seva part, es garantirien mantenir el poder a l’Ajuntament. No obstant, hi ha certes variables que podrien fer variar l’inicial acord, que passaria, fins i tot, per repartir-se l’alcaldia, un fet no massa habitual a grans urbs, però sí a ciutats mitjanes o petites.

Les últimes enquestes donen que ERC pot ser el guanyador a Barcelona, però a només un regidor de Colau, la qual cosa generaria un empat tècnic. Per això, els assessors d’ambdues candidatures estan perfilant que l’acord serveixi per governar la capital catalana i si és necessari, fins i tot, repartir-se l’alcaldia dos anys cadascun. A hores d’ara no està decidit qui començaria la legislatura, però el més habitual seria que ho fes Colau i que Maragall tanqués la legislatura, però a la vegada des d’Esquerra es considera que el millor seria que comencés Maragall, qui està intentant convèncer Ester Capella perquè l’acompanyi en la seva aventura.

En el cas que el guanyador, sigui quin sigui, obtingui una victòria més clara podria passar per la retirada de la política del perdedor, per la qual cosa no hi hauria un repartiment de l’alcaldia, que només seria possible en cas d’un empat tècnic. Això sí, tot dependrà dels resultats finals del 26 de maig i ara cal tenir en compte, també, els resultats de les eleccions generals del 28 d’abril, que podrien variar de forma clara les previsions fetes per les formacions polítiques.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides