La Barcelona Metropolitana ja endega la seva planificació en l’horitzó de futur de l’any 2030

L’AMB, mitjançant la seva Àrea de Planificació Estratègica, s’ocupa d’abordar les polítiques del territori des d’una òptica metropolitana
L’àrea metropolitana conserva un ric patrimoni agrícol i forestal.
L’àrea metropolitana conserva un ric patrimoni agrícol i forestal.

Pensar i dissenyar el futur. Aquesta és la tasca de l’Àrea de Planificació Estratègica de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), la institució que aplega els 36 municipis de la conurbació barcelonina.

Però l’Àrea de Planificació Estratègica no actua en solitari. Ho fa en estreta col·laboració amb les altres àrees de l’AMB, els ajuntaments, els consells comarcals, la Diputació, la Generalitat, les universitats, el teixit associatiu…

D’aquesta manera, i mitjançant un procés de participació amb tècnics, polítics i representants veïnals, s’estan dibuixant les línies mestres de l’evolució de l’àrea metropolitana de Barcelona i s’està començant a definir el futur Pla Estratègic en l’horitzó de l’any 2030. Aquest pla té com a eix central l’impuls del progrés social i econòmic de la conurbació barcelonina, basat en la innovació i la sostenibilitat com a mecanisme per a la reducció de les desigualtats i de la segregació espacial en el territori metropolità.

L’Àrea de Planificació Estratègica presentarà properament, en una primera fase, 10 DREAM (acrònim de Diagnosi, Reflexió, Estratègia i Accions Metropolitanes) per organitzar l’àmbit temàtic dels treballs. Entre aquestes deu prioritats que orienten i marquen la tasca de la institució hi ha el foment de l’economia circular, la transició energètica, l’habitatge i la renovació urbana, la gestió de residus, la transició cap a un nou model de mobilitat, la protecció de l’agricultura metropolitana, la resolució dels conflictes socioecològics, la transparència i el bon govern i la cooperació i les relacions internacionals de l’AMB.

Per poder desplegar els treballs de planificació s’ha procedit a la identificació i delimitació dels 249 barris metropolitans que articulen el territori. A continuació, i mitjançant enquestes, s’han radiografiat 35 indicadors que abasten aspectes relacionats amb el desenvolupament econòmic, la cohesió social, la igualtat de gènere, la sostenibilitat ambiental i la qualitat de vida de cadascun d’aquests 249 barris.

En aquesta tasca hi participa activament l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB). Per intensificar els treballs de preparació del Pla Estratègic Metropolità per l’horitzó del 2030 s’ha incrementat el contracte-programa de col· laboració anual de l’AMB amb l’IERMB, passant a 1,5 milions d’euros.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides