Un equip està treballant des de fa quatre anys per rescatar la Rambla

Dirigit per l’arquitecta Itziar González Virós, persona de màxima confiança d’Ada Colau, no ha complert el mandat de fer partíceps totes les entitats representatives
La Rambla de Barcelona
La Rambla de Barcelona

Després de quatre anys fent reunions amb un ampli equip, la Rambla encara no té projecte pel seu “retorn” als ciutadans de Barcelona. L’alcaldessa Ada Colau va decidir que l’emblemàtic passeig havia de ser reformat. L’anomenada “nova política” fa que ara tot hagi de ser amb la participació ciutadana. L’arquitecta Itziar González Virós, que forma part del consell assessor de l’Ajuntament de Barcelona, va ser la guanyadora del concurs que es coneix amb el nom de KM0. La proposta d’Itziar González va obtenir 84 punts, mentre que el segon grup va quedar a només quatre punts.

Segons les bases del concurs, el guanyador havia de fer el treball de camp, això vol dir reunions amb totes les entitats i associacions, tant veïnals com de comerciants, entre les quals els restauradors o les floristes, en sis mesos, per la qual cosa el mes de maig del 2018 havia d’estar acabat. Però el més calent és a l’aigüera. A més, diverses organitzacions veïnals i sectorials denuncien que KM0 no s’ha posat mai en contacte amb elles. Ni els quiosquers, ni les floristes, ni els restauradors, per exemple, han estat consultats durant la fase d’estudi del projecte, quan la participació era el punt central.

A la pàgina web de KM0 s’explica que sota la coordinació d’Itziar González hi ha dos equips: un d’estratègia i un altre d’urbanització. Tots dos s’havien de reunir amb el veïnat. Segons l’estudi, a la Rambla només hi viuen 48 persones de forma permanent. La resta són apartaments, hotels o espais comercials. Aquesta xifra surt de l’estudi fet. A més dels equips d’estratègia i d’urbanització, també n’hi ha un altre, anomenat d’interlocució. Itziar González és coordinadora de l’equip estratègic (amb Arnau Boix) i de la interlocució amb la ciutadania. Els coordinadors de l’equip d’urbanització són Olga Tarrasó i Lola Domènech, mentre que l’interlocutor amb l’administració és l’exgerent de l’empresa municipal Foment Ciutat Vella, depenent del districte de Ciutat Vella, Xavier Valls, segons consta a la web de KM0.

Segons el calendari previst, KM0 haurà de finalitzar amb la convocatòria d’un concurs internacional de remodelació de la Rambla. “Volem retornar la Rambla a la ciutadania”, s’afirma. Així mateix, esgrimeix que és l’herència d’un treball fet per les entitats (coordinades per Itziar González) i l’Administració.

 

 LLEGEIX L'ARTICLE COMPLET A L'EDICIÓ EN PAPER D'EL TRIANGLE D'AQUESTA SETMANA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides