Barcelona aconsegueix l’endeutament més baix de la dècada

Ada Colau, alcaldessa de Barcelona
Ada Colau, alcaldessa de Barcelona

L'ajuntament manté el seu nivell d'endeutament en els 836 milions d'euros, que després de la reducció de 138,4 milions a l'inici del mandat d'Ada Colau, és la xifra més baixa de la darrera dècada.

Gerardo Pisarello, primer tinent d'alcalde, afirma que les dades demostren la "solvència" de l'ajuntament, evidenciant que es pot gestionar més a favor d'una economia plural.

Es dona la circumstància que el consistori barceloní ha optat per la banca pública a l'hora de renovar el seu endeutament el 2018, amb la qual cosa ha passat a dependre menys de la banca privada tradicional.

Pisarello ha explicat que abans, tres de cada quatre euros d'endeutament l'ajuntament els devia als bancs i entitats tradicionals, i que ara aquesta quantitat baixa a menys de la meitat.

Amb dades concretes, amb Ada Colau com a alcaldessa, el pes de la banca tradicional ha baixat del 74,9% al 43,1% per les entrades de noves fonts de finançament, amb l'emissió de bo sostenible (amb 35 milions d'euros), la banca ètica (amb uns altres 35 milions d'euros) i els recursos de la banca pública (amb 250 milions d'euros).

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.