Com torna a exhibir el processisme la seva doble moral?

Turull, Arrimadas i Iceta
Turull, Arrimadas i Iceta

El processisme critica o lloa fets similars depenent de qui en sigui el responsable i qui els pugui capitalitzar. El president Quim Torra, per exemple, va rebutjar durant una entrevista concedida a Onda Cero les interpretacions que s'havien fet sobre la foto on se'l veia saludant els dotze dirigents del procés la setmana passada, en començar el judici al Tribunal Suprem.

Alguns hi havien sucat pa perquè l'exvicepresident Oriol Junqueras, a diferència de gairebé tota la resta, no mirava cap a Torra, el qual va etiquetar de "valleinclanesco" el fet que s'extraguessin conclusions (en clau de la coneguda tensió entre Junqueras i Carles Puigdemont). Torra va dir que uns minuts després es van abraçar i va assegurar que no comprenia com algú muntava "una pel·lícula" a partir d'aquella foto.

El processisme, però, ha difós durant mesos repetidament un suposat greuge basat en la interpretació pel·liculera d'una foto obtinguda durant un dels debats electorals del 2017. S'hi veia Inés Arrimadas (Cs) i Miquel Iceta (PSC) rient plegats mentre miraven a un Jordi Turull (JxCat) que, aparentment, marxava capcot. Els retreien que feien befa de l'exconseller.

El darrer cas és encara més recent: el del veïns independentistes d'Amer que van fregar l'espai públic que havia ocupat Ciutadans en aquesta localitat, on va néixer Puigdemont. El Nacional, un dels diaris més clarament arrenglerats amb el procés i els seus dirigents, va etiquetar d'"enginyosa" l'acció amb què aquests veïns asseguraven que estaven desinfectant el seu poble de la presència del partit taronja. Però quan el ministre Josep Borrell va dir que calia "desinfectar" abans de "tancar les ferides" a Catalunya, el director d'El Nacional, José Antich, en la línia de molts processistes, ho va criticar i va indicar: "Estem tots avisats".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides