El Barça retira les medalles a Franco

EL TRIANGLE va promoure, el 2002, la recollida de signatures contra els honors al dictador
Franco, rebent una medalla del Barça
Franco, rebent una medalla del Barça

La junta directiva del FC Barcelona, en la reunió d'aquest dilluns, ha decidit retirar tots els honors que el club va atorgar al dictador Francisco Franco. L'acord, que haurà de ser ratificat per l'assemblea de socis compromissaris, comporta la retirada de les medalles lliurades els anys 1971 i 1974, així com la dels honors associats.

El 1971, el Barça va lliurar a Franco la medalla d'or amb què commemorava la inauguració del Palau Blaugrana. Tres anys després, obeint una norma no escrita segons la qual el dictador havia de ser el primer a rebre tota nova distinció, la junta va atorgar a Franco la medalla commemorativa del 75è aniversari del club.

La retirada dels honors al dictador va ser impulsada el 2002 per EL TRIANGLE i l'Agrupació d'Amics de Josep Sunyol -el president blaugrana i diputat d'ERC afusellat pels militars sublevats el 1936- mitjançant una recollida de firmes, però Joan Laporta, en esdevenir president del club el 2003, no la va dur a terme adduint que no era necessari retirar unes distincions atorgades en el context d'una dictadura militar.

Ara, la junta que encapçala Josep Maria Bartomeu, davant la insistència dels socis, ha revisat el cas, n'ha trobat constància documental i, per això, segons ha explicat el portaveu del club, Josep Vives, ha optat per deixar "sense efecte" les medalles, per bé que els compromissaris tenen la darrera paraula. Segons Vives, es tracta d'un cas curiós, ja que "no hi havia actes de la junta on quedés escrit que aquestes medalles havien estat concedides. Però sí proves gràfiques, com a mínim d'una d'elles".

Enguany, a més, l'Ajuntament de la ciutat havia revocat les deu medalles que va concedir a Franco i altres autoritats del seu règim.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides