La Síndica de Barcelona demana explicacions per les avaries a les escales mecàniques dels barris

“Moltes persones no han pogut sortir del seu domicili per fer les compres ordinàries o desplaçar-se per rebre atenció mèdica”
Escala mecànica al carrer Telègraf, a Barcelona

L’informe de la Síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, corresponent a l’any 2018 recull diverses denúncies per problemes patits per les persones amb mobilitat reduïda. Durant l’any passat, la Sindicatura ha rebut queixes pel mal funcionament o la manca de reparació de les avaries que han patit les escales mecàniques públiques. Les queixes han arribat d'usuaris de les zones de Sarrià, Sant Gervasi, el Guinardó i Trinitat Vella i assenyalen que els aparells romanen moltes setmanes sense reparar, i per tant fora d’ús, sense que les seves reclamacions siguin ateses.

“Aquesta situació, mantinguda en el temps, també ha provocat que moltes persones no hagin pogut sortir del seu domicili per fer les compres ordinàries o per desplaçar-se a rebre atenció mèdica”, afirma Vilà. La Síndica ha decidit iniciar una actuació d’ofici per tal de supervisar quina és l’actuació municipal davant aquesta situació i quin és el fet que motiva la no reparació dins d’un termini de temps prudencial. A principis del mes de novembre, es va dirigir a l’Àrea d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament per demanar la informació necessària però encara no ha rebut resposta.

Persones amb problemes de mobilitat també han enviat queixes a la Sindicatura pel dèficit de taxis adaptats que pateix la ciutat i la manca de bàscules per pesar-se als centres d’atenció primària.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides