El PNB no vol veure Carles Puigdemont ni en pintura

Els nacionalistes bascos no estan disposats a concórrer a les europees amb la Crida
Carles Puigdemont

El Partit Nacionalista Basc no ha perdonat que Carles Puigdemont deixés en evidència el lehendakari Íñigo Urkullu quan aquest va negociar fins al darrer moment una convocatòria electoral a Catalunya per evitar una DUI al Parlament, i que l'aleshores president català optés per una proclamació fallida d'una república catalana.

Amb aquest rerefons el PNB té clar que amb qui no concorrerà a les pròximes eleccions europees és amb Puigdemont ni amb la seva Crida Nacional per la República, segons avança La Vanguardia. Els nacionalistes bascos estan esperant ara que el PDECat acabi de decidir amb quina fórmula es presentarà a les eleccions al Parlament Europeu per decidir si reediten la coalició d'ara fa quatre anys amb la qual es van presentar amb Convergència, Coalición Canaria i Compromiso por Galicia.

Això passa just quan Carles Puigdemont ha apuntat la possibilitat d'encapçalar una candidatura a les eleccions europees del pròxim 26 de maig. En aquest context, s'entendria que l'afirmació del president del PDECat, David Bonvehí, en la que donava per feta la col·lació amb el PNB seria una mesura de presó perquè Puigdemont renunciï a la cambra europea.

Els nacionalistes bascos asseguren que ja han tancat els acords amb els canaris i els gallecs, i que ara estan pendents del què facin els hereus de Convergència. Però els canaris també han posat una condició per participar d'aquesta coalició amb bascos i gallecs, i és que els catalans no hi siguin.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides