El recurs de Puigdemont reobre la crisi entre JxCat i ERC

Els republicans diuen que no en sabien res i que no era "imprescindible"
Torrent i Puigdemont

A Esquerra no li ha agradat el darrer moviment de Carles Puigdemont. La denúncia que l'expresident ha presentat contra el president del Parlament, Roger Torrent, i la Mesa de la cambra catalana, per la suspensió de l'expresident com a diputat, ha reobert la crisi entre els socis del Govern, Junts per Catalunya i Esquerra Republicana.

A ERC no li constava la decisió de Puigdemont de presentar un recurs d'empara davant del Constitucional per considerar que la Mesa del Parlament va vulnerar els seus drets en retirar-li el vot delegat.

Des de JxCat han volgut deixar molt clar que no es tracta de cap atac ni a Esquerra ni a Torrent, i que és un pas que havia de fer per seguir apel·lant a la justícia internacional.

Des d'Esquerra, però, diuen el contrari: "No hem tingut constància fins que ja s'ha presentat" el recurs, ha assegurat Marta Vilalta. La portaveu republicana ha remarcat que la seva formació ha actuat "sempre" defensant i garantint els drets dels diputats.

"Des d'Esquerra el que considerem que era imprescindible és recórrer la suspensió dels diputats que va fer el Tribunal Suprem. Allò sí que era imprescindible, i allò ho vam recórrer totes les defenses", diu Vilalta.

A Madrid, el portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, ha dit que Puigdemont té "tot el dret" a presentar aquest recurs. Això sí, ha defensat l'actuació dels diputats republicans que estan empresonats i que van optar per delegar el seu vot. Tardà considera que Oriol Junqueras i Raül Romeva van fer "el que havien de fer", és a dir, "preservar la joia de la corona", que, segons ell, és la majoria independentista al Parlament.

La consellera de Presidència, Elsa Artadi, ha assenyalat aquest dimarts que aquest pas que ha donat Puigdemont és "tècnic". La portaveu de l'executiu ha dit que "en cap cas" aquest fet hauria de ser font de conflicte entre els dos socis de govern.

El portaveu de JxCat al Parlament, Eduard Pujol, afirma que la decisió de demanar l'empara del Constitucional és "tècnica" i que Torrent n'estava al cas, afirmació que l'al·ludit nega.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides