La CGT denuncia assetjament laboral a la Diputació de Barcelona

El sindicat alerta que no és un cas excepcional en aquesta institució
Seu de la Diputació de Barcelona
Seu de la Diputació de Barcelona

La secció sindical de la CGT a la Diputació de Barcelona ha presentat dues denúncies contra aquesta corporació a la Inspecció Territorial de Treball de Barcelona per la manca d’adopció de mesures de protecció de la salut d’una treballadora i per atemptar contra el dret fonamental a la llibertat sindical. La treballadora afectada és Mar Arce, afiliada a la CGT i delegada de prevenció de riscos laborals. El sindicat considera que pateix assetjament laboral a la Direcció de Serveis d’Edificació i Logística, que depèn directament de l’àrea de Presidència de la Diputació.

L’assetjament no és nou sinó que vindria produint-se des de fa nou anys a la Subdirecció d’Edificació, on treballa Arce. “Aquesta situació li ha generat i li genera perjudicis greus a la seva salut, com palesa el fet que hagi caigut durant el temps que l'ha estat patint en repetides situacions d'incapacitat temporal o baixa laboral, com acrediten diversos informes mèdics que atribueixen el seu estat de salut a causes laborals, i fins i tot aconsellen un canvi de lloc de treball”, segons es llegeix al comunicat difós per la CGT.

A més el sindicat denuncia que “això no és en absolut un cas excepcional. Situacions d'assetjament moral es produeixen de forma habitual a la Diputació i afecten a un nombre no pas menor de companys i companyes, amb conseqüències clarament negatives per a la seva salut, i per a l’organització en conjunt. Molts i moltes de nosaltres som coneixedores de situacions d’assetjament sistemàtic que han provocat que hi hagi treballadors o treballadores absolutament trinxats a nivell psicològic, sovint amb seqüeles duradores o fins i tot permanents. Sabem que és un mecanisme habitual en aquesta casa, amb l'objectiu últim, la majoria de vegades, de desfer-se del treballador bé perquè marxa a un altre organisme, bé perquè deixa l'organització o bé perquè acaben destruint-lo, dit ras i curt”.

Per protestar contra aquesta situació, la CGT ha convocat, el proper dijous dia 31, una concentració davant el Palau de Can Serra, seu de la Diputació barcelonina,  coincidint amb el Ple mensual d’aquest organisme.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides