Bassa: “No podem deixar caure el govern de Pedro Sánchez”

L’exconsellera rebutja donar una negativa rotunda als Pressupostos
Dolors Bassa
Dolors Bassa

L’exconsellera de Treball, Afers Socials i Famílies Dolors Bassa (ERC), empresonada preventivament i en espera d’anar a judici com a dirigent del procés, ha advocat perquè els partits independentistes amb representació al Congrés dels Diputats, el PDECat i ERC, sostinguin el govern de Pedro Sánchez.

“No podem deixar caure el govern de Pedro Sánchez”, ha declarat a RAC1 des de la presó de Puig de les Basses, ja que troba que “l’alternativa és molt pitjor”, en referència al Partit Popular, Ciutadans i Vox.

Pel que fa als Pressupostos Generals de l’Estat, l’exconsellera ha dit que si els socialistes els volen aprovar “que facin un gest, el que sigui, però que el facin”. De fet, s’ha mostrat contrària a donar una negativa rotunda als pressupostos, però partidària de no facilitar-ne l’aprovació de moment.

Els darrers dies, el líder d’ERC, l’exvicepresident Oriol Junqueras, havia reclamat a Sánchez una proposta. Per la seva part, Pere Aragonès, adjunt a la presidència d’ERC i actual vicepresident econòmic de la Generalitat, havia expressat que no donaran "xecs en blanc" a l’actual govern espanyol perquè asseguri la seva continuïtat.

La posició del PDECat ha estat explicada pel seu president, David Bonvehí, a la Cadena SER aquest dimarts: “Des de fa moltes setmanes que tenim un no als pressupostos que és definitiu. És una decisió presa en tots els òrgans del partit. Això hauria pogut canviar si el senyor Sánchez tingués propostes concretes per a Catalunya”.

D’altra banda, Bassa ha manifestat que no li agradaria que les concentracions de suport als dirigents del procés presos tapessin el judici, que se començarà durant les pròximes setmanes i que l’exconsellera preveu que “tindrà molt impacte”.

(Visited 24 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari