Cinc treballadors del metro de Barcelona afectats per l’amiant

Segons TMB, l'aparició d'alguns casos era previsible quan es van començar a fer les anàlisis a 600 treballadors
Un comboi del metro de Barcelona
Un comboi del metro de Barcelona

Ja són cinc els membres del metro de Barcelona que han patit afectacions de salut per culpa de l'amiant. És el balanç de les primeres revisions mèdiques fetes als empleats de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) després que l'empresa detectés la substància cancerígena en 93 vagons i diverses instal·lacions del metro.

Els dos primers casos han estat revelats pel sindicat CCOO, que ja ho ha comunicat a la resta d'organitzacions amb representació al comitè d'empresa. Fonts del sindicat asseguren que per ara no denunciaran l'empresa metropolitana però que no descarten iniciar accions legals més endavant, en funció del balanç final de les revisions mèdiques, que encara no han acabat.

Les mateixes fonts sindicals es mostren crítiques amb TMB. "Hem passat de sentir que no hi havia amiant enlloc a veure què hi ha amiant a tot arreu, fins i tot als fusibles", etziben.

En aquest sentit, TMB ha mantingut sempre que la presència d'amiant al metro no suposava cap risc per a la salut dels treballadors.

Tot i això, després de detectar les primeres mostres d'amiant es va activar un pla de reconeixements mèdics per a 543 persones. Era la xifra de treballadors que, segons l'empresa, havia treballat als departaments de Material Mòbil, Senyals i Comunicacions, Tramvia Blau i Manteniment d'Estacions al llarg de la seva vida laboral.
 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides