El bisbat de Terrassa investiga un capellà per possible abús sexual

En un comunicat, revela que els fets haurien passat als anys 70 i demana perdó a la víctima
Edifici bisbat Terrassa

El bisbat de Terrassa ha obert una investigació sobre l'acusació d'abús sexual que hauria comès un dels seus capellans quan exercia a Beauvais, prop de París, entre el 1974 i el 1977. El religiós investigat, Esteve Sanz Pérez, que treballava a la diòcesi de Terrassa des del 2004, es va jubilar l'any passat. Ara té 81 anys.

En un comunicat, el bisbat explica que ha començat a recollir dades sobre l'acusació a un dels seus capellans "per un presumpte delicte contra el sisè manament".

A l'escrit es demana, "d'entrada", perdó a la víctima i es condemna aquests delictes, "particularment", diu, quan els fa "un clergue".

La diligència terrassenca contrasta amb l'actitud barcelonina, a on un exfiscal de l'Arxidiòcesi de Barcelona acusava els cardenals Narcís Jubany, Ricard Maria Carles i Martínez Sistach de complicitat per silenciar una xarxa d'abusos sexuals a menors que estén els seus tentacles de Barcelona a Àfrica. També vinculen en l'encobriment a l'actual arquebisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra, Joan-Enric Vives.

Aquest mateix dilluns, el papa Francesc ha qualificat de "crims vils" els abusos sexuals a menors. En un discurs al Vaticà davant del cos diplomàtic acreditat al Vaticà, en el qual també ha lamentat la violència contra les dones, el pontífex ha definit els abusos a menors -en molts casos, ha admès, comesos per clergues- com "una de les plagues dels nostres temps".

El papa ha afegit que l'Església està treballant per combatre i prevenir aquests crims i la seva ocultació. Es tracta, ha dit, de fer justícia als nens que han patit aquest tipus de violència sexual, agreujada per l'abús de poder i de consciència.

Precisament, aquest dilluns a França comencen a jutjar l'arquebisbe de Lió, Philippe Barbarin, acusat de silenciar casos de pederàstia. És el religiós de més rang a qui asseuen al banc dels acusats. Podrien condemnar-lo a fins a cinc anys de presó per haver ignorat i no haver denunciat els abusos que un capellà va cometre contra joves escoltes de la regió fins al 1991, malgrat els diversos avisos que va rebre.

(Visited 57 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari