El bisbat de Terrassa investiga un capellà per possible abús sexual

En un comunicat, revela que els fets haurien passat als anys 70 i demana perdó a la víctima
Edifici bisbat Terrassa

El bisbat de Terrassa ha obert una investigació sobre l'acusació d'abús sexual que hauria comès un dels seus capellans quan exercia a Beauvais, prop de París, entre el 1974 i el 1977. El religiós investigat, Esteve Sanz Pérez, que treballava a la diòcesi de Terrassa des del 2004, es va jubilar l'any passat. Ara té 81 anys.

En un comunicat, el bisbat explica que ha començat a recollir dades sobre l'acusació a un dels seus capellans "per un presumpte delicte contra el sisè manament".

A l'escrit es demana, "d'entrada", perdó a la víctima i es condemna aquests delictes, "particularment", diu, quan els fa "un clergue".

La diligència terrassenca contrasta amb l'actitud barcelonina, a on un exfiscal de l'Arxidiòcesi de Barcelona acusava els cardenals Narcís Jubany, Ricard Maria Carles i Martínez Sistach de complicitat per silenciar una xarxa d'abusos sexuals a menors que estén els seus tentacles de Barcelona a Àfrica. També vinculen en l'encobriment a l'actual arquebisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra, Joan-Enric Vives.

Aquest mateix dilluns, el papa Francesc ha qualificat de "crims vils" els abusos sexuals a menors. En un discurs al Vaticà davant del cos diplomàtic acreditat al Vaticà, en el qual també ha lamentat la violència contra les dones, el pontífex ha definit els abusos a menors -en molts casos, ha admès, comesos per clergues- com "una de les plagues dels nostres temps".

El papa ha afegit que l'Església està treballant per combatre i prevenir aquests crims i la seva ocultació. Es tracta, ha dit, de fer justícia als nens que han patit aquest tipus de violència sexual, agreujada per l'abús de poder i de consciència.

Precisament, aquest dilluns a França comencen a jutjar l'arquebisbe de Lió, Philippe Barbarin, acusat de silenciar casos de pederàstia. És el religiós de més rang a qui asseuen al banc dels acusats. Podrien condemnar-lo a fins a cinc anys de presó per haver ignorat i no haver denunciat els abusos que un capellà va cometre contra joves escoltes de la regió fins al 1991, malgrat els diversos avisos que va rebre.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides