L’ alcalde de Riba-roja es queda sol en la defensa de l’abocador industrial

Dos centenars de persones protesten davant el Consell Comarcal per aturar el projecte
Visió aèria de Riba-roja
Visió aèria de Riba-roja

L’alcalde de Riba-Roja, Antoni Suárez (PDeCAT) va rebre dures crítiques dels seus homòlegs d’altres poblacions de la Ribera d’Ebre en la reunió que es va celebrar, divendres, a la seu del consell comarcal, a Mora d’Ebre, per tractar del projecte de construcció d’un gran abocador de residus industrials a la seva població. L’Ajuntament de Riba-roja continua tramitant un projecte que compta amb l’oposició de la majoria d’ajuntaments de la comarca. ‘Ecologistes en Acció’ va convocar una concentració per protestar per aquesta iniciativa que va aplegar unes dues-centes persones davant del consell comarcal.

Tots els representants municipals que van participar al Consell d’Alcaldes es van manifestar en contra de l’abocador, llevat dels d’Ascó, Tivissa i Flix. Tivissa no va enviar representants a la reunió mentre que els d’Ascó i Flix van evitar posicionar-se.

L’abocador, que és una iniciativa privada de la Unió Temporal d’Empreses Griñó-Urbaser, suposaria una inversió de 10 milions d’euros, ocuparia unes 34 hectàrees i està previst que funcioni durant 21 anys, creï 14 llocs de treball i generi uns ingressos per l’ajuntament de Riba-roja d’entre 250.000 i 500.000 euros anuals. El passat 30 de desembre, els presidents dels consells comarcals de la Ribera d’Ebre i el Priorat, nou alcaldes, divuit regidors, la diputada al Parlament Irene Fornós (ERC) i el senador Miquel Aubà (ERC) van signar un comunicat on s’oposaven a l’abocador, que qualificaven de ‘nova agressió al territori’.

Antoni Suárez es va comprometre, divendres, a no donar cap pas més en la tramitació del projecte fins que no es produeixin les converses que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha anunciat amb els promotors privats, el consell comarcal i l’Ajuntament de Riba-roja. Es dóna la circumstància que Suárez és, a més d’alcalde de Riba-roja, director dels Serveis Territorials de la conselleria a les terres de l’Ebre.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides