Campanya de l’ANC per una unitat independentista a la baixa

El votant té cinc alternatives secessionistes a l'alcaldia de Barcelona
Cartells de l'ANC a Mataró
Cartells de l'ANC a Mataró

La discrepància sobre la noció d'unitat és el punt roent del moviment independentista en aquests moments, amb les eleccions municipals en l'horitzó. L'Assemblea Nacional Catalana (ANC), en aquest context, ha endegat a diversos municipis una campanya d'enganxada de cartells amb què demana: "Volem unitat per la independència".

L'ANC, en concret, advoca perquè l'independentisme presenti un candidat per cada municipi, mitjançant la fórmula de les Primàries Catalunya, la redimensió de la iniciativa per Barcelona originalment plantejada pel filòsof i aspirant a alcalde Jordi Graupera.

La capital catalana, en particular, posa de manifest la disgregació independentista. Les primàries de l'ANC, que totalitzen més d'una cinquantena d'aspirants per Barcelona (segons el web d'aquesta iniciativa), només tenen el suport d'un partit: Demòcrates, l'escissió indepe d'Unió. També les promou l'exconsellera Clara Ponsatí.

Les altres quatre alternatives són ERC, el PDECat, el sector puigdemontista (Crida/JxCat) i la CUP. Pel que fa a ERC, ha permutat Alfred Bosch i Ernest Maragall. El primer passa de candidat per Barcelona a conseller d'Acció Exterior, i el segon fa el camí invers. ERC s'ha negat a integrar-se en una candidatura unitària i només vol “unitat d'acció” i “estratègica” amb altres sectors indepes.

L'exvicepresidenta de la Generalitat Neus Munté segueix sent l'alcaldable a Barcelona del PDECat, un partit condicionat per l'auge de l'espai polític que encapçala l'expresident Carles Puigdemont, que promou com a aspirant a alcalde de Barcelona Ferran Mascarell. Precisament, quan Munté ha dit en una entrevista a l'Ara que Mascarell "haurà d'explicar per què tot i parlar d'unitat se'n pot desmarcar", l'ideòleg processista -i puigdemontista- Agustí Colomines ha replicat a Twitter: "I això ho diu una senyora candidata d'un partit que no es vol ni asseure en una taula per debatre".

(Visited 60 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari