El Govern i els comuns es mostren lluny de l’acord pressupostari

Aragonès assegura que hi ha una "bona base" mentre Albiach parla de "decepció" i d'"incapacitat" de l'executiu
Govern i comuns negocien pressupostos
Govern i comuns negocien pressupostos

El vicepresident de la Generalitat i conseller d'Economia, Pere Aragonès, i una delegació de Catalunya en Comú Podem han començat a negociar aquest dijous els Pressupostos del 2019. Aragonès ha valorat positivament la primera reunió i ha afirmat que hi ha acord en nou de les deu propostes que han plantejat.

Els comuns, en canvi, discrepen d'aquesta interpretació i adverteixen que l'acord està "molt lluny". La diputada Jéssica Albiach ha qualificat de "decebedora" la reunió i ha assenyalat que la seva coalició és "lluny del govern sobre model de país i en inversions".

L'inici de les negociacions pels pressupostos ha coincidit amb una jornada de protestes del sector públic, amb professionals de la sanitat, l'ensenyament i la funció pública reclamant revertir les retallades. Aragonès ha assegurat que el govern de la Generalitat "valora i té en compte" aquestes mobilitzacions de protesta.

"El compromís del govern és seguir dialogant i donar resposta" a les peticions d'aquests col·lectius, ha apuntat Aragonès. El vicepresident de la Generalitat s'ha compromès a "incorporar" demandes que s'estan formulant en els comptes públics i ha destacat la importància que té poder tramitar i aprovar els comptes al Parlament.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.