El Govern i els comuns es mostren lluny de l’acord pressupostari

Aragonès assegura que hi ha una "bona base" mentre Albiach parla de "decepció" i d'"incapacitat" de l'executiu
Govern i comuns negocien pressupostos
Govern i comuns negocien pressupostos

El vicepresident de la Generalitat i conseller d'Economia, Pere Aragonès, i una delegació de Catalunya en Comú Podem han començat a negociar aquest dijous els Pressupostos del 2019. Aragonès ha valorat positivament la primera reunió i ha afirmat que hi ha acord en nou de les deu propostes que han plantejat.

Els comuns, en canvi, discrepen d'aquesta interpretació i adverteixen que l'acord està "molt lluny". La diputada Jéssica Albiach ha qualificat de "decebedora" la reunió i ha assenyalat que la seva coalició és "lluny del govern sobre model de país i en inversions".

L'inici de les negociacions pels pressupostos ha coincidit amb una jornada de protestes del sector públic, amb professionals de la sanitat, l'ensenyament i la funció pública reclamant revertir les retallades. Aragonès ha assegurat que el govern de la Generalitat "valora i té en compte" aquestes mobilitzacions de protesta.

"El compromís del govern és seguir dialogant i donar resposta" a les peticions d'aquests col·lectius, ha apuntat Aragonès. El vicepresident de la Generalitat s'ha compromès a "incorporar" demandes que s'estan formulant en els comptes públics i ha destacat la importància que té poder tramitar i aprovar els comptes al Parlament.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides