La caixa de solidaritat ‘indepe’ esdevé una associació

Sorgeix de l'ANC i Òmnium amb Núria de Gispert de presidenta
Núria de Gispert i Ernest Benach
Núria de Gispert i Ernest Benach

La caixa de solidaritat amb què l'independentisme recapta fons per pagar les despeses jurídiques dels seus dirigents i activistes passa de mans de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural, les plataformes principals del procés, a una nova entitat.

La seva denominació és Associació de Foment de la Caixa de Solidaritat i té al capdavant dos expresidents del Parlament de Catalunya: la presidenta serà Núria de Gispert (CiU/Demòcrates) i el vicepresident, Ernest Benach (ERC).

Aquesta associació, presentada a l'Ateneu Barcelonès aquest dijous, rep el testimoni en la recaptació de fons de l'ANC i Òmnium, que xifren les aportacions rebudes des que van començar a promoure aquesta iniciativa, el maig del 2017, en més de nou milions d'euros. Segons ha dit De Gispert, la caixa disposa actualment d'uns tres milions.

De Gispert, Benach i el també expresident de la cambra catalana Joan Rigol exercien fins ara d'auditors dels comptes de la caixa de solidaritat, que com a associació comptarà també amb un notari i dos economistes en la seva junta.

Benach ha dit que cada cop hi ha més afectats i ha ofert ajuda a través del web a qui se’n consideri, tot i que també ha indicat que les xarxes de suport local poden assumir la despesa de la defensa d'alguns encausats. 

En tot cas, els dirigents de la nova entitat han destacat que és important incrementar permanentment amb aportacions els fons de la caixa de solidaritat, tot avançant. De Gispert, en aquest sentit, ha avançat que "en poques setmanes tornarem a tenir molts problemes".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides