Quins escàndols de corrupció esquitxen David Madí?

David Madí
David Madí, el 2015

Considerat un dels cervells estratègics del procés independentista de Catalunya, David Madí té ara un nou encàrrec: l’expansió de l’empresa Companyia General d’Aigües de Catalunya SA, de la qual ha estat nomenat president executiu pels seus propietaris, la família valenciana Calabuig.

Entre bambolines, el nét de Joan Baptista Cendrós ha orquestrat l’operació de la Crida Nacional per la República que lidera, des de Waterloo, Carles Puigdemont. També intenta la resurrecció del seu ídol, Artur Mas, com a home miracle per solucionar el conflicte de Catalunya i ha llançat la llebre de Jordi Graupera per desestabilitzar i desgastar electoralment ERC.

Després de ser despatxat de les empreses Endesa, Deloitte, Telefónica i Applus + -on ocupava càrrecs de representació corporativa-, per la seva implicació en el procés independentista, David Madí ha estat fitxat per la família Calabuig (màxims accionistes d’Aguas de Valencia SA-Global Omnium) per expandir els seus negocis de gestió d’aigua a Catalunya. En l’actualitat, Companyia General d’Aigües de Catalunya SA explota la concessió del subministrament d’aigua en 16 municipis catalans de poca població (Begur, Sant Carles de la Ràpita, Camarles, Móra la Nova, Alforja, Cànoves i Samalús, Serós…).

Fins ara, David Madí ha aconseguit sortir indemne de la seva implicació en l’estat major del moviment independentista. Però les bales li xiulen pel cantó de la corrupció.

Els propietaris de la Companyia General d’Aigües Catalunya SA, la família Calabuig, estan imputats per la seva participació activa en l’esfondrament de Bancaja i Banco de Valencia. La Fiscalia Anticorrupció demana quatre anys de presó als germans Calabuig per haver participat en una estafa immobiliària que va ocasionar pèrdues de 30,7 milions d’euros en aquestes dues entitats financeres, que van desaparèixer engolides per la crisi.

Per la seva banda, l’escàndol de corrupció que investiga el jutjat d’instrucció n. 1 de Lleida, que ha provocat, de moment, la dimissió del president de la Diputació, Joan Reñé, també toca de resquitllada David Madí. Una de les empreses implicades en el blanqueig de diners, la productora televisiva Triacom Audiovisual, va fer uns pagaments sospitosos i no justificats a la seva dona, Sandra Buenvaron, que van estar sota investigació judicial i, finalment, arxivats.

La constructora lleidatana Benito Arnó e Hijos SA també ha estat involucrada pels Mossos d’Esquadra en la màfia que monopolitzava les obres públiques a canvi del pagament de suborns. Un dels directius d’aquesta empresa, Joan Albert Arqués, és un exsoci de David Madí en les societats ICAT Desenvolupament SL, Cruañas y Asociados Consejeros SL, Valldeboí 1900 SL i Vanture ESS SL.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides