El Govern vol tancar les nuclears abans del 2030

No preveu allargar la vida útil de cap de les centrals més enllà dels 40 anys
Central Nuclear d'Ascó

El Govern no preveu allargar la vida útil de cap de les centrals nuclears a Espanya més enllà dels 40 anys, de manera que s'obligarà al tancament de tot el parc abans de l'horitzó del 2030, segons el secretari d'Estat d'Energia, José Domínguez.

El mateix Domínguez ha indicat que no està en els plans del Govern prorrogar les llicències per a les centrals nuclears, però sí negociar perquè el tancament sigui "d'acord" amb les empreses i "escalonat", amb garanties per als desmantellaments.

"Es podrien prorrogar, però no és el que contemplem; el que sí contemplem és un tancament escalonat", va reafirmar Domínguez en una conversa amb periodistes.

La província de Tarragona compta amb tres centrals nuclears en els municipis de Vandellòs, l'Hospitalet de l'Infant i Ascó. Es dóna la circumstància que Vandellòs II, creada el 1987, va enviar el juliol de l'any passat la documentació per demanar més anys de producció. Ascó I va néixer el 1983 i Ascó II ho va fer en 1985.

Domínguez va destacar també que tancar el parc nuclear és "una decisió social", encara que va assenyalar que cal fer-ho "d'una manera segura i ordenada". "I això porta lustres", afegeix sobre això.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides