Borrell tanca la crisi sobre Kosovo però es queixa al COI

El ministre d'Afers Exteriors nega que Espanya hagi denegat el visat a esportistes kosovars
Josep Borrell
Josep Borrell

Una carta remesa pel ministre d'Afers Exteriors, el català Josep Borrell, al president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, ha apagat l'incendi diplomàtic en el marc del qual representants del Comitè Olímpic Internacional (COI) havien amenaçat Espanya d'impedir que acollís esdeveniments esportius internacionals.

A l'epicentre hi havia la presència d'atletes de Kosovo en territori espanyol. Finalment, Borrell ha ofert garanties als esportistes kosovars, incloses l'obtenció de visats i l'ús dels seus símbols nacionals com marca el protocol olímpic.

Per bé que Borrell recorda a la seva carta que Espanya no va reconèixer la declaració d'independència de Kosovo i que la seva intervenció amb relació als esportistes no representa una modificació de la posició espanyola sobre aquest estat, assegura que el govern espanyol manté "una posició constructiva".

Així mateix, Borrell nega que Espanya denegués el visat als esportistes kosovars que han participat en el mundial de karate recentment. Segons explica el ministre, aquelles persones que van demanar el visat per via legal a l'ambaixada espanyol a Macedònia el van obtenir.

D'altra banda, el ministeri d'Afers Exteriors ha anunciat que remetrà una queixa formal al COI per "informacions falses" que atribueix a un alt càrrec de l'organisme. Es tracta d'una al·lusió al manresà Pere Miró, director general adjunt del COI, el qual va dir que Espanya havia negat els visats als atletes kosovars.

La resolució d'aquesta controvèrsia, en qualsevol cas, elimina el risc de veto per part del COI a la candidatura Barcelona Pirineus per acollir els Jocs Olímpics d'Hivern del 2026.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides