La CUP, dividida

La presa de decisions a la CUP és un dels processos més complicats d’entendre, complexos d’executar i variables, en funció de les circumstàncies que envoltin la qüestió. La darrera dicotomia a la qual s’han enfrontat els anticapitalistes és la possibilitat, o no, de presentar-se a les eleccions europees de l’any vinent. La CUP sempre ha estat contrària a concórrer als comicis de l’Estat i la Unió Europea, en considerar que ni un projecte ni l’altre formen part del seu imaginari polític, i s’han limitat sempre a Catalunya i al municipalisme.

Però, de sobte, part de les bases reclamen presentar-se a les europees i intentar enviar Anna Gabriel –actualment a Suïssa, des que va negar-se a declarar davant el jutge– al Parlament Europeu. Dissabte passat, la CUP va convocar el seu secretariat i les territorials a Perpinyà per decidir què fer. Però van veure l’organització tan dividida que no es van atrevir a prendre una determinació davant el risc de tornar a partir-se en dos, com ha passat ja en anteriors ocasions. Finalment, van pactar fer de nou debat al territori i deixar la presa de la decisió final per a més endavant.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides