Els Mossos detenen un home que volia matar Pedro Sánchez

Es tracta d'un expert tirador, veí de Terrassa de 63 anys, que tenia un arsenal amb setze armes de foc
Pedro Sánchez
Pedro Sánchez

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home, de 63 anys que vivia a Terrassa, que planejava atemptar contra el president del govern central, Pedro Sánchez, segons avança Público. El detingut és Manuel Murillo Sánchez i volia matar Sánchez per venjar-se contra l'ordre de l'exhumació de les restes del general Franco del Valle de los Caídos.

Murillo és un expert tirador que tenia a casa seva un arsenal amb setze armes de foc, entre les quals hi havia un fusell d'assalt militar Cetme, un subfusell metrallador txecoslovac Skorpion vz. 61, i quatre rifles d'altíssima precisió, capaços d'encertar un blanc a 1.000 o fins a 1.500 metres de distància. En el seu cotxe portava dues pistoles, una d'elles modificada i il·legal d'alta precisió i un subfusell d'assalt.

Aquest llop solitari, que va ser detingut al seu domicili de Terrassa, era el millor tirador dels del club de tir olímpic del Vallès en el qual practicava i competia amb èxit des de feia molts anys, fins a convertir-se en un expert en armament; un franctirador avançat capaç no només de modificar armes curtes o llargues, sinó fins i tot de construir-les.

Manuel Murillo Sánchez treballava com a vigilant de seguretat privada i va apuntar les seves intencions en un grup reduït de WhatsApp, fet que va portar finalment a la seva detenció el passat 19 de setembre quan una usuària del xat va donar la veu d'alarma.

S'apunta que el detingut va dir que a la seva edat no coneixia bé les eines d'Internet i els va demanar ajuda per obtenir l'agenda d'actes del president i la seva localització concreta en moments determinats, afegint que no li importava ser després capturat: "Estic disposat a sacrificar-me per Espanya".

Tot i la seva detenció, des de la Moncloa es va decidir no fer pública aquesta detenció, malgrat que en la investigació hi van acabar participant agents del Cos Nacional de Policia i de la Guàrdia Civil, que sempre intervé en els casos on hi ha armes de foc.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.