L’Espanya-Israel de waterpolo, a porta tancada al CAR de Sant Cugat

La Federació Internacional de Natació evita la suspensió del partit boicotejat a Molins de Rei per la CUP i BDS
Cartel de la protesta convocada per BDS amb el suport de la CUP
Cartel de la protesta convocada per BDS amb el suport de la CUP

Un acord de darrera hora ha evitat que se suspengui el partit entre les seleccions femenines de waterpolo d'Espanya i Israel, que s'havia de jugar a Molins de Rei i que havia rebut el boicot de la CUP, integrant del govern d'aquest municipi.

La Federació Internacional de Natació (FINA) ha intervingut i, després de l'acord assolit amb la delegació israeliana i la Reial Federació Espanyola de Natació (RFEN), el partit es disputarà a porta tancada a les 18 hores d'aquest dimarts a la piscina del Centre d'Alt Rendiment Esportiu (CAR) de Sant Cugat del Vallès.

Inicialment, els israelians havien expressat que no acceptaven disputar el partit en cap altre lloc que no fos Molins de Rei, municipi que va comunicar el rebuig a acollir-lo divendres passat, però finalment s'han avingut a la solució impulsada per la FINA com a desenllaç de l’incident diplomàtic entre Madrid i Tel-Aviv.

La presència de la selecció israeliana havia estat boicotejada pel moviment Boicot, Desinversió i Sancions (BDS) amb el suport de la CUP. Segons informa El País, la ministra de Cultura i Esports d'Israel, Miri Regev, havia exigit al govern espanyol que impedís el boicot en una carta remesa al seu homòleg, José Guirao, on etiquetava BDS de moviment "antisemita per naturalesa".

Clotet ataca Colau
L'alternativa de Barcelona, la piscina Sant Jordi del carrer Paris, també comptava amb l'oposició de la CUP i havia estat descartada, fet que havia motivat la crítica del director de Comunicació del govern català, Jaume Clotet, contra l'Ajuntament de Barcelona. Clotet ho ha considerat "una llàstima" perquè les ciutats de Barcelona i Tel-Aviv estan agermanades, i ha tractat l'Ajuntament de la capital catalana, que encapçala l'alcaldessa Ada Colau, de "còmplice de l'antisemitisme".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides