Indignació per una expressió excloent del copríncep andorrà Vives

L'arquebisbe del bisbat de la Seu rebutja que "la gent importada" decideixi sobre el model d'Estat
El copríncep Vives
El copríncep Vives

Joan-Enric Vives, arquebisbe del bisbat de la Seu d'Urgell i copríncep d'Andorra, ha causat la indignació de molts al país dels Pirineus en expressar recentment que "la gent importada" no ha de decidir sobre el model d'Estat. Només un 49% de la població d'Andorra té nacionalitat andorrana, segons les estadístiques oficials.

A les xarxes socials, molts usuaris han afegit al seu perfil la frase "jo sóc gent importada" per rebutjar aquesta manifestació de Vives. Segons el diari digital LA VALIRA, un grup de ciutadans està preparant un escrit de protesta que volen fer arribar al papa Francesc per tal que Vives rectifiqui i demani disculpes públicament.

Vives també ha manifestat que el copríncep episcopal ha d'existir mentre ho vulguin els andorrans perquè "és una qüestió de poble". Els col·lectius feministes, que rebutgen la seva postura antiavortament, l'han titllat de "cínic, misogin i homòfob".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides