Vaga a Vall Companys a causa dels falsos autònoms

S'intensifica la lluita contra la precarietat laboral a les càrnies
Vall Companys

La lluita contra la precarietat laboral a les càrnies al llarg d'aquest any s'ha intensificat, i Vall Companys ha sigut una de les principals assenyalades. Després de rebre una visita dels Mossos i la Inspecció de Treball al juny, el grup alimentari es prepara per a un novembre mogut.

Avui, al voltant de 2.500 treballadors repartits en sis empreses de la companyia estan convocats a una vaga impulsada per Comissions Obreres (CCOO). A Catalunya n'hi ha dues: es tracta d'Avidel i Serese, dos escorxadors situats a la ciutat de Lleida que agrupen al voltant de 180 treballadors, tal com indiquen fonts sindicals.

Segons un comunicat emès per CCOO, Vall Companys incompleix de forma "reiterada" una mesura que preveu incorporar 2.500 falsos autònoms a la plantilla del grup carni. A hores d'ara, aquests treballadors són contractats a través de falses cooperatives de treball associat, entre les quals destaca Servicarne.

Paral·lelament a aquesta situació, la firma catalana manté negociacions a través de les patronals amb la Unió General de Treballadors (UGT), la Confederació Intersindical Gallega (CIG) i CCOO per abordar el nou conveni col·lectiu estatal del sector industrial de les càrnies. L'aprovació del conveni, amb tot, s'entreveu llarga.

CCOO i CIG consideren que la proposta de les diferents patronals del sector és insuficient i, a més, critiquen la forma com s'està abordant l'eliminació de la subcontractació. A banda de la negociació col·lectiva, s'ha constituit una mesa tripartida (formada per l'administració, sindicats i empreses) per tractar la contractació fraudulenta. Segons CCOO, el conveni col·lectiu ja podria ser en si mateix "una eina molt important per acabar amb la subcontractació".

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides